Επιπλέον χαρακτηριστικά :
Αυτό το φυτό καλλιεργείται ως καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων, κυρίως στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Σπόρος με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξεα αλλα κυρίως πάρα πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε (110 mg τα 100 γρ εχει το λαδι καμελίνας) αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το σιτέλαιο εχει μεγαλύτερη και τα ηλιελαιο,καρδαμελαιο αλλες δύο σημαντικές πηγές έχουν λιγότερο απο την μισή.
Η κατανάλωση τους συντελεί επίσης στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος. Ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι τα Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την παραγωγή πιο γερών αυγών.
Πρωτείνες |
20,00% |
Λίπος |
35,00% |
Υδατάνθρακες |
13,10% |
|